Uimataito – Uintimerkit

Uimataito on eloonjäämisoppi, mikä kantaa läpi elämän!

Uimataito on eloonjäämisoppi, joka on kultaakin kalliimpi sitten, kun sille tulee oikeasti tarvetta. Pikku Delfiinien kanssa opittu rauhallisuus on ensiarvoisen tärkeää myös hätätilanteen sattuessa. Lapsen harjoitellut taidot mutta myös aikuisen toiminta ovat ratkaisevia, jos lapsi pääsee esimerkiksi putoamaan laiturilta veteen. Uimataitoon satsaaminen on elinikäinen lahja, joka ei katoa vuosien karttuessa, vaan kehittyy ja antaa liikunnan iloa vauvasta vaariin!

Tutustu Pikku Delfiinien ryhmätarjontaan alla olevista linkeistä!
Vauvauinti – Baby Delfiinit
Tähtidelfiinit
Perheuimakoulu
Tekniikkaryhmä – Delfiinien timantit

Uimataito kasvaa aalto aallolta, minkä tukena Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton uintimerkit ovat. Pikku Delfiinien uimakoulussa voi suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton uintimerkkejä.

Merkkisuoritusten suorittaminen on uimareille hauska ja sopivan tavoitteellinen matka uimataitoon. Merkkisuoritusten eri tehtävät ohjaavat uimareita eteenpäin ja antavat mahdollisuuden uimarin kehittää rauhassa omia taitojaan. Merkkijärjestelmän tavoitteena on innostaa uimareita ja antaa onnistumisen elämyksiä. Palkintona onnistumisista on Pikku Delfiinien antama Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton virallinen uintimerkki sekä uintikirja. Uintikirjaan kerätään merkkisuorituksia suoritetusta uintitasosta, virallisen uimaopettajan nimikirjoituksella.

Perheuimakoulussa on mahdollisuus suorittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton virallisia uintimerkkejä kuten mm. alkeis-, harrastus- ja tekniikkamerkki. (Alkeismerkissä 10 metrin uinti ja harrastusmerkissä 25-50 metrin uinti).     

Delfiinien Timantit tekniikkaryhmässä voi suorittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton virallisia uimamerkkejä, kuten mm. uimakandi ja -maisteri aina priimusmaisteriin asti.

Varhaistaitomerkki

Vesitaitomerkki

Alkeismerkki

Harrastusmerkki

Tekniikkamerkki

Taitomerkki

Uimakandidaatti

Uimamaisteri

Primusmaisteri