Vauvauinti (3 kk-2.5 v)

Vauvauinnin ryhmänä toimii Baby Delfiinit. Vauvauinnin pääasiallisena tarkoituksena on totuttaa lapsi veteen, jotta lapsi oppii luottamaan omiin taitoihinsa selviytyäkseen itsenäisesti vedessä.

Ne lapset, jotka ovat käyneet vauvauinneissa oppivat uimaan huomattavasti nopeammin.

Vauvalla on oltava painoa vähintään 5 kg, jotta vauva pystyy ylläpitämään oman lämpönsä 32 asteisessa vedessä koko uintituokion ajan.

Vauvauinnin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, noin 3 kk:sta ylöspäin. Yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Noin kolmen kuukauden minimi ikä perustuu siihen, että vauvan valveillaoloaika on jo tarpeeksi pitkä uintituokiota ajatellen.

Pikku Delfiinien vauvauinti (Babydelfiinit) etenee täysin Teidän lapsen kehitysvaihetta kunnioittaen. Jokaiselle lapselle räätälöidään omanlainen etenemispolku.

Etenemistahti määräytyy lapsenne tempperamenttia kunnioittaen sekä jokaisen uintipäivän vireystilaa kuunnellen.

Kun lapsi on tottunut veteen, aloitamme mm. sukellusharjoitukset, syvien lihasten ja hermoston kehittämisen. Tavoitteena on, että alle 2 -vuotias selviytyy vedessä lyhytaikaisesti ilman varsinaista uimataitoa. Vauvauinnissa aloitamme myös hengenpelastusalkeiden harjoittelun.

Vauvauinnin loppuvaiheessa (ennen 2 vuoden ikää) tarkoitus on, että sukellus sekunteja on 5-6 s., jotta lapsi selviytyy odottamattomista tilanteista vedessä ilman hätääntymistä.

Uinnin lomassa pidetään mielessä ”Mistä meidän lapsemme nauttii juuri nyt”!

Uusille asiakkaille 88€/kk tutustumishinta on voimassa babydelfiinit ryhmässä 3 ensimmäistä kuukautta , jonka jälkeen normaalihinta 98€/kk.

Esimerkki ”Vuosaari”

Eräs perhe oli ollut asiakkaanamme jo jonkun aikaa. Eräänä torstai-iltana perheen isä oli stressaantunut altaalla perheen kaikista kiireistä. Isää myös harmitti maksaa kuukausimaksuja uintiharrastuksesta. Kaikin puolin oli ns. ”huonopäivä”.

Isä ja ohjaaja kävivät eloonjäämisoppi keskustelua altaalla, uintituokion lomassa. Ohjaaja ja isä kävivät keskustelua siitä, mikä merkitys uintitaidolla on lapsille.

Seuraavalla viikolla perheen isä tuli lapsensa kanssa uintitunneille. Isä kertoi ohjaajalle, kuinka heidän 3 vuotias pikku-uimari oli pudonnut Helsingin Vuosaaressa sijaitsevaan Uutelan kanavaan ja selviytynyt sieltä itse turvaan.

Tämän vuoksi isän mielestä yksikään uintihetki ei enää ollut stressin arvoinen, eikä kuukausimaksukaan harmittanut. Opituille taidoille tuli oikeasti tarvetta, ja tässä tapauksessa se pelasti lapsen hengen.

Uimataito on eloonjäämisoppi, joka kantaa läpi elämän.

Sukella mukaan!