Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton ”Turvallinen vauva- ja perheuintiuintipaikka” -diplomi?

SUH:n myöntämä ”Turvallinen vauva-ja perheuintipaikkadiplomi” kertoo siitä, että toimintaamme arvioi ulkopuolinen taho, ohjaajat ovat Suomen uimaopetus-ja hengenpelastusliiton kouluttamia ja saavat jatkokoulutuksia säännöllisesti. Vedenlaatu täyttää vauvauinnille tarkoitetut kriteerit, ryhmäkoko on altaan puhtautta sekä ohjaajien määrää ajatellen oikea. Oman uintipaikan löytyminen tältä listalta kertoo turvallisuudesta, luotettavuudesta ja asiantuntemuksesta.

Miten pitkäksi ajaksi sitoudun kun teen ilmoittautumisen? Entä miten tapahtuu peruutus?

Pikku Delfiineillä on kalenterikuukauden irtisanomisaika. Meillä Pikku Delfiineillä voitte etukäteen määritellä asiakkuuden keston. Minimi jäsenyys on 1 kuukausi.

Jäsenyys perutaan kätevästi netissä ja sen voi tehdä reilusti etukäteen tai sitten viimeistään kalenterikuukautta ennen varsinaista lopettamista. Onnistuneesta peruutuksesta näette tiedon päivämäärineen omat tiedot / vakiovuorot välilehdeltä.

Minkä ikäisenä vauvauinnin voi aloittaa?

Vauvauinnin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa 3 kk ylöspäin. Yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Kolmen kuukauden minimi ikä perustuu siihen, että vauvan valveillaoloaika on jo tarpeeksi pitkä 30 minuutin uintituokiota ajatellen. Painoa on oltava 5 kg, jotta vauva pitää hyvin lämpönsä 32 asteisessa vedessä 30 minuuttia.

Miten voin ilmoittautua ryhmiin?

Pikku Delfiineillä on käytössä online ajanvaraus jota kautta ilmoittautuminen käy kätevästi 24/7. Linkki ajanvaraukseen löytyy kotisivuiltamme tai voit kirjautua suoraan linkin kautta:

Miten toimitaan, jos joudumme olemaan pois tunnilta?

Poissaolon voi tallentaa ajanvarausjärjestelmään ja käyttää tallennetun poissaolon koska tahansa jäsenyyden ollessa voimassa. Poissaolon voi tallentaa järjestelmään viimeistään 1 minuutti ennen omaa uintivuoroa. Korvaavan tunnin voi valita heti vetovalikosta, tai säästää myöhempää käyttöä varten. Korvausvalikko elää reaaliaikaa ja muuttuu n. 10 minuutin välein asiakkaiden tekemien poissaoloilmoitusten myötä.

Jos vaihdamme esim. Babydelfiineistä esim. Tähtidelfiineihin, voiko vauvauinnissa tallennetut poissaolot käyttää Tähtidelfiineissä?

Kyllä voi! Poissaolon voi tallentaa ajanvarausjärjestelmään ja käyttää tallennetun poissaolon koska tahansa jäsenyyden ollessa voimassa.

Pitääkö lapsella olla uimavaippa?

Kaikilla alle 3 vuotiailla pitää olla uimavaippa varsinaisen uima-asun alla. Suuri osa uintipaikoista vaatii allastiloista tekemissämme sopimuksissa uimavaipan käyttöä.

Millainen uima-asu vauvalla tulee olla?

Vauvalla olisi hyvä olla painipuku-mallinen uima-asu tai koko haalari. Eli pientä lahjetta tulee puvusta löytyä,  jotta lahkeet peittävät vaipan. Kangasta tulee puolestaan löytyä uima-asun yläosasta, tämä puolestaan helpottaa lapsen käsittelyä altaassa.

Kuinka pitkä aika tulee syötöstä olla ennen uintikertaa?

Syöstä tulee olla kulunut 1.5 tuntia ennen altaaseen tuloa. Tällä saamme kakka- ja pulautteluriskin minimoitua. Lisäksi uiminen täydellä vatsalla ei ole miellyttävä kokemus meille kenellekään.

Montako ryhmää Pikku Delfiineillä on kerrallaan altaassa?

Pikku Delfiineillä on vain yksi ryhmä kerrallaan altaassa – aina.  Ohjaajien määrä on mitoitettu asiakasmäärän mukaan.

Voiko vauvaryhmissä olla isompia sisaruksia mukana uinneissa?

Pikku Delfiinien vauvaryhmissä ei voi olla isompia sisaruksia mukana. Haluamme rauhoittaa vauvaryhmät ainoastaan vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Tähtidelfiineissä ja perheuimakouluissa voi myös olla sisarukset mukana!

Mitä tarkoittaa ”kaikki uintipaikat käytössäsi”?

Voitte siirtää vakivuoroanne vapaasti mihin tahansa meidän toimipisteistä vuoronvaihtovalikon avulla. Halutessanne voitte käyttää kaikki kuukauden uintikerrat vaikka samalla viikolla, jos olette esimerkiksi lomalla 3 viikkoa. Tai voitte tallentaa poissaolot ja käyttää ne myöhemmin jäsenyyden voimassaolon aikana.

Miten voin muuttaa vakivuoroa?

Vakivuoronvaihto onnistuu kätevästi ajanvarausjärjestelmässä. Klikkaa uusi varaus, ja valitse lapsi (lapset) jotka osallistuvat uuteen vuoroon. Järjestelmä kysyy koska haluatte vaihdon tehdä ja onko kyseessä uusi varaus vai vaihdetaanko nykyinen vakivuoro tähän uuteen vuoroon. Vuoronvaihtopäivään asti on kätevää käyttää vuoronvaihtojärjestelmää, mikäli nykyinen vakivuoro on teidän perheelle hankalana ajankohtana.

Mitä tarkoittaa uintimerkkien suorittaminen?

Uintimerkkien suoritus Pikku Delfiineillä tarkoittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton virallisia uintimerkkejä. Niitä voi suorittaa perheuinnissa sekä tekniikka ryhmässä – Delfiinien timanteissa. Uintimerkit ovat ihan niitä samoja merkkejä, mitä me aikuisetkin olemme lapsena suorittaneet; mm. alkeismerkki, uimakandi, maisteri…

Voiko vauvauinnin aloittaa myöhemmällä iällä?

Kyllä voi! Vauvauinnin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Voiko lapsemme osallistua uintikilpailuihin Pikku Delfiinien kautta?

Kyllä voi! Pikku Delfiinit on uimaliiton jäsen.