Sisaruinti – Tähtidelfiinit

Tähtidelfiinit on tarkoitettu 3kk-2,5 -vuotiaille kokeneemmille vauvauimareille, sekä perheille joilla on sisaruksia

( vauvauinti, sisarusuinti ).

Mukaan tähän ryhmään pääsee myös vauvauimareiden mahdolliset isommat/pienemmät sisarukset, sekä altaaseen tulevat aikuiset (1-2 aikuista). Tähtidelfiinien eteneminen tapahtuu useimmiten nopeammassa tahdissa koska vanhemmilla on aikaisempaa kokemusta pienen lapsen käsittelystä vedessä. Uinti tapahtuu puhtaassa 32 asteisessa vedessä koulutetun ohjaajan läsnä ollessa.

Uintitunneillamme on mahdollisuus tutustua vesiturvallisuuden alkeisiin. Kaikissa ryhmissämme kunnioitetaan lapsen kehitysvaiheita.

Mistä Tähtidelfiineissä on kyse?

Tähtidelfiineihin osallistuvat perheet, joilla on jo enemmän kokemusta vauvauinnista. Tähtidelfiineissä voi hyvin uida myös yhden lapsen kanssa. Myös isommat / pienemmät sisarukset ovat tervetulleita!

Ohjaamme perheitä yksilöllisesti kuten vauvauinnissakin, mutta harjoittelemme asioita myös yhdessä. Jokaisella viikolla vaihtuva teema, jota harjoitellaan – käytännössä yhdellä uintikerralla puuhataan kuitenkin lähes kaikkea mahdollista.

Tähtidelfiinit -ryhmään voi kuitenkin osallistua, vaikkei vauvauintikokemusta olisikaan taustalla.

Uinnin oppiminen koostuu seuraavista asioista: 

Lapsi tottuu veteen; Lapsi rentoutuu vedessä, hyväksyy roiskeet / veden kasvoillaan. Lapsi osaa puhaltaa veteen kuplia ja oppii sukeltamaan – lapsi lähtee myös itsenäisesti sukeltamaan

Lapsi oppii kellumaan; Kellumisen edellytyksenä on veden turvalliseksi kokeminen, luottaminen, mahdollisen pelon voittaminen. Harjoitellaan kellumaan selällään korvat vedessä ja raajat veden alla sekä vatsallaan kasvot veden alla.

Lapsi oppii liukumaan; Liukuasennossa ojennutaan suoraksi, kädet suorana edessä (peukalo-ote, kasvot käsien välissä, jalat suorina yhdessä). 

Lapsi oppii oikean potkun; Potkut suorin jaloin, esim. liuku ja potku, uimalaudan kanssa potkiminen. 

Lapsi oppii käsivedon; Aluksi käsistä on yleensä enemmän haittaa kuin hyötyä eteenpäin pääsemiselle, mutta vuorottaista käsivetoa harjoitellaan yhdessä lapsen käsistä kiinni pitäen, myöhemmin lapsi tekee sen itse.

Lapsi oppii hengitysrytmin; Lapsi oppii nostamaan pään ylös vedestä ”haukatakseen ilmaa” ja puhaltamaan ilmaa pois veden alla. 

Uinnin lomassa pidetään mielessä ”Mistä meidän lapsemme nauttii juuri nyt”!

Hinnat alkaen 98€/kk.