Perheuimakoulu

Perheuimakoulu on suunnattu 3-8-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmille. Uimakoulun perusajatuksena on tarjota lapsille mahdollisuuksia kehittää uintitaitoa oman vanhemman opastuksella.

Mistä perheuimakoulussa on kyse?

  • Perheuimakoulu on suunnattu 3-8-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmille.
  • Uimakoulun perusajatuksena on tarjota lapsille mahdollisuuksia kehittää uintitaitoa oman vanhemman opastuksella. Perheuimakoulu ei ole perinteinen uimakoulu, vaan ajatuksena lapsilähtöinen ja lapsen kehitysvaihetta tukeva toiminta. Mitä tämä tarkoittaa sitten käytännössä? Ne asiat mitä lapsi harjoittelee kotona, siiretään allasympäristöön. Onko lapsi juuri nyt kiinnostunut pallon heittelystä kotona? Vai kenties hyppimisestä?
  • Ohjaajat mahdollistavat altailla näitä toimintoja jotka ovat teidän lapselle tärkeitä juuri nyt. He antavat teille eväät, miten voitte teidän perheen kesken yhdessä toimia lapsen näkökulmasta parhaalla mahdollisella tavalla. Jokaisella lapsella on siis altaassa oma ”yksityisopettaja” eli oma vanhempi tai jopa kaksi. Uinnin lomassa pidetään mielessä ”Mistä meidän lapsi nauttii juuri nyt?”
  • Yhteisleikit alussa ja lopussa ovat paikallaan. Muutoin pyrimme siihen että kukin lapsi saa määrätä etenemistahdin itse. Ohjaajat kiertelevät altailla teidän luona antaen uinninoppimisen eväitä teille vanhemmille teidän lasta ajatellen. Joka tunnilla on jokin aihe, eli punainen lanka jota seurataan. Jaksaako lapsi harjoitella kuunnella aktiivisesti minuutin vai peräti 8 minuuttia kullakin uintikerralla riippuu sitten lapsen kehitysvaiheesta ja kunkin päivän vireystasosta.
  • Uintimerkkien suoritus on myös mahdollista aikatauluun merkittynä ajankohtana.

Uinnin lomassa pidetään mielessä ”Mistä meidän lapsi nauttii juuri nyt”

Pikku Delfiinien aallot kuljettavat hyvään uimataitoon!