Perheuimakoulu

Perheuimakoulu on suunnattu yli 2-vuotiaille lapsille (ilman yläikärajaa) ja heidän vanhemmille. Uimakoulun perusajatuksena on tarjota lapsille mahdollisuuksia kehittää uintitaitoa oman vanhemman opastuksella. Perheuimakoulun keskeinen tavoite on 10m sekä 25m alkeisuinti. Perheuimakoulussamme voi suorittaa Suomen uimaopetus-ja hengenpelastusliiton virallisia uimamerkkejä.

Mistä perheuimakoulussa on kyse?

  • Perheuimakoulu on suunnattu yli 2-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmille.
  • Uimakoulun perusajatuksena on tarjota lapsille mahdollisuus lajinomaiseen liikkumiseen oman vanhemman avustuksella. Perheuimakoulu ei ole perinteinen uimakoulu, vaan ajatuksena lapsilähtöinen ja lapsen kehitysvaihetta tukeva toiminta.
  • Ohjaajat mahdollistavat altailla näitä toimintoja jotka ovat teidän lapselle tärkeitä juuri nyt. He antavat teille eväät, miten voitte teidän perheen kesken yhdessä toimia lapsen näkökulmasta parhaalla mahdollisella tavalla. Jokaisella lapsella on siis altaassa oma ”yksityisopettaja” eli oma vanhempi tai jopa kaksi. Uinnin lomassa pidetään mielessä ”Mistä meidän lapsi nauttii juuri nyt?”
  • Vaihtuvat viikkoteemamme tukevat lapsen polkua kohti hyvää uimataitoa
  • Yhteisleikit alussa ja lopussa ovat paikallaan. Muutoin pyrimme siihen että kukin lapsi saa määrätä etenemistahdin itse. Ohjaajat kiertelevät altailla antaen lajinomaiseen liikkumiseen eväitä. Joka tunnilla on jokin teema, eli punainen lanka jota seurataan. Jaksaako lapsi harjoitella ja kuunnella aktiivisesti minuutin vai peräti 8 minuuttia kullakin uintikerralla,  riippuu lapsen kehitysvaiheesta ja kunkin päivän vireystasosta.

Uinnin lomassa pidetään mielessä ”Mistä meidän lapsi nauttii juuri nyt”

Pikku Delfiinien aallot kuljettavat hyvään uimataitoon!