Asiakastarinat

Tällä sivulla kerromme asiakkaidemme kokemuksia ja tarinoita Pikku Delfiinien uinneista.

Perhe Korpelan tarina

”Meidän perheemme on uinut yhdessä Pikku Delfiineillä jo 11 vuotta. Uinti on ollut ensimmäinen harrastus jokaiselle kolmelle lapsellemme.

Päätös lähteä vauvauintiin oli meille selvää heti, kun saimme tietää odottavamme Neaa, nyt 11-vuotiasta tytärtämme. Esikoisesta kerrottiin isovanhemmillekin siten, että annoimme ukille uintikellukkeet ja ilmoitimme uimaseuraa olevan tulossa. Ukki toivoi, että lapsenlapset oppisivat nauttimaan vedestä ja hän kannusti meitä uimaan.

Kahdeksan vuotta sitten syntyi Joona, ja hän seurasi siskoaan altaaseen. Kotimme sijaitsee meren rannalla ja mökkimme järven äärellä. Kun näitä vauhdikkaita vipeltäjiä oli nyt kaksin kappalein, tuntui aina vaan tärkeämmältä voida varmistaa, ettei heidän menoaan lähellä vettä tarvitsisi joka hetki seurata sydän syrjällään.

Uinti tarkoittaa perheellemme merkityksellistä yhteistä aikaa. Se ei ole meille suoritukseen keskittyvä harrastus, vaan perhettä lähentävä juttu. Uima-altaaseen astuessamme voimme keskittyä vain yhdessä olemiseen.

Vanhempien kokonaisvaltainen läsnäolo ja se, että lapsi voi kokea vanhemman turvanaan, on varmasti hyvin olennaista lastemme kehityksen kannalta. Vesi elementtinä luo läheisen ja lämpimän ympäristön perheen yhteiseen hetkeen – sitä tunnetta ei mikään muu harrastusympäristö voisi tarjota.

Ennen nuorimmaisemme, nyt 1,5-vuotiaan Emilian syntymää lopetimme ohjatut uinnit hetkeksi. Ajattelimme, että jatkaisimme uinteja vain perheen kesken, mutta huomasimme nopeasti, kuinka olennainen osa ohjaajan roolilla oli uintikokemustamme. Ohjaajan läsnäolo varmistaa meille tunteen turvasta. Pikku Delfiinien parinkymmenen vuoden kokemus vauva- ja perheuintien järjestäjänä takaa sen, että ohjaajat ovat tehtäviensä tasalla ja heitä koulutetaan jatkuvasti asiantuntevin ottein.

Hyvin tärkeää meille on se, että altaassa ei tehdä mitään väkisin; kaikki eteneminen ja opetus tapahtuu lapsen ehdoilla ja hänen kehityksensä mukaan. On tärkeää, että uintiryhmät ovat pieniä, jotta ohjaaja voi olla läsnä meille.

Varhaisessa iässä alkanut uintiharrastus on tehnyt lapsistamme varsinaisia vesipetoja: viime kesänä vanhimmat kokeilivat jo vesihiihtoa. Kyllä meitä nauratti, kun vesisuksiin piti työntää neljät villasukat, jotta ne pysyivät jalassa.

Uinnin myötä lapset ovat oppineet harrastamaan meidän vanhempien kanssa. Uinti on helpottanut tutustumistamme yhdessä myös muihin liikuntalajeihin. Käymme esimerkiksi kiipeilemässä ja laskettelemassa.

Vanhin tyttäremme on uinnin ohella harrastanut myös muita lajeja, muun muassa telinevoimistelua. Viime syksynä Nea aloitti viikoittaisessa ohjatussa uintivalmennuksessa ja eräänä päivänä treeneistä tullessaan hän totesi minulle: ”Äiti, nyt mä olen kyllä löytänyt oman harrastukseni.

Siitä tuli minulle valtavan hyvä mieli – ja luulen, että ukkikin on kovin tyytyväinen!”

Kariitta Korpela